Regels

Hieronder vind je de regels die op de server van SolumRP gelden.
Overtreding van deze regels zal gesanctioneerd worden.

  • Definities worden HIER uitgelegd.
  • Sancties worden HIER uitgelegd.

Algemeen:

In onze stad gedraag je en heb je zowel in game als uit game respect voor elkaar.Behandel elkaar zoals je zelf behandeld wil worden. 
Geef nieuwe spelers de tijd om zich aan te passen. Sommigen hebben geen of weinig affiniteit met RP en hebben soms tijd nodig om te reageren. Breng hier wat begrip voor op.
Onze server bezit ook hulpdiensten (politie, ambulance, ANWB) en zoals in het echte leven worden deze diensten ook niet onnodig belast. Als speler zijn jullie degenen die zorgen voor de RP voor deze diensten. 
Blijf sportief in-game en tijdens je RP. Onthoud hier het motto: You win some, you lose some. 

Communicatie:

Communicatie op een RP server is heel belangrijk, anders kan je geen RP tot stand brengen. 
Alleen moeten we de manieren van communiceren wel duidelijk houden.
Ben je in-game bezig met een converseren, dan ben je gemute op discord, ook al zit je met desbetreffende speler in 1 kanaal.
Is er discussie over bepaalde RP, dan kan je dat NA de RP eventueel in discord uitvechten. Als de discussie niet opgelost raakt haal je een Community Manager erbij. Als een Community Manager betrokken is binnen de discussie, dan word er een Admin bijgehaald.

Toegestane wegen van communiceren op de server:
– In-game face-to-face.
– In-game via de telefoon.

Niet toegestane wegen van communiceren op de server:
– Out-game over discord.
– Out-game via streaming.

Spelersnamen:

Spelersnamen dienen ten allen tijden normaal blijven. Gekozen namen die kunnen gelinkt worden aan iets of iemand waarvan wij vinden dat dit niet door de beugel kan, worden per direct verwijderd.
Word een admin of communitymanager pas later op de hoogte gesteld van zo’n naam en heb je al geld verdient en/of auto’s gekocht en/of een huis gehuurd/gekocht, ben je deze ook gewoon kwijt.
Let dus zeker op naamkeuzes. Er word geen verwittiging vooraf gegeven hiervoor.

Cheaten:

Cheaten wordt in geen enkele vorm getolereerd op SolumRP.
Wat wordt er verstaan onder cheaten: 

  1. Gebruik van trainer menu’s.
  2. Gebruik van LUA-injectors.
  3. Gebruik van outgame informatie (in welke vorm dan ook. Enkele voorbeelden hiervan zijn (maar niet beperkt tot deze voorbeelden): Discord, streams, outgame meetings,…
  4. Stream snipen.
  5. Combat loggen. (eventuele crashes worden gelogd en kunnen bewezen worden door een screenshot waar tijd en datum zichtbaar in beeld zijn)

Protesten:

Ben je het ergens niet mee eens (iemand doet aan failRP, VDM/RDM, …), dan kan je hier een protest voor aanbrengen.
Verder verloop hiervan en de voorwaarden hiervoor wordt op de desbetreffende pagina uitgelegd.

Sancties en beroep aantekenen:

Heb je, voor welke reden dan ook, een sanctie gekregen, mag je daartegen in beroep gaan. Let wel dat hier enkele voorwaarden aan verbonden zijn en dat er een verloop aan de procedure zit. Verdere uitleg omtrent dit wordt op de desbetreffende pagina verder uitgelegd. 

Streamen en screenshots: 

Het is toegestaan op SolumRP om je spel te streamen. Houd er rekening mee dat er (ondanks verboden volgens de regels) stream snipers zijn en dat deze dan ook alles kunnen zien wat je doet en waar je je bevindt in het spel.
Als je screenshots maakt, zorg dan ook dat info zoals geld en dergelijke verborgen zijn. Deel je screenshots met deze info in beeld, dan kunnen we achteraf niet garanderen dat mensen deze info zullen gebruiken of misbruiken (ondanks dat de regels dit verbieden).